O nama2019-01-15T23:06:21+02:00

O nama

RUTAR GROUP

Rutar Group spada u vodeća poduzeća za namještaj u Središnjoj i Istočnoj Europi i zapošljava nekoliko stotina suradnica i suradnika. Naša uspješna skupina poduzeća upravno sjedište ima u austrijskom Eberndorfu (slovenski Dobrla vas) i od osnivanja je u obiteljskom vlasništvu.  Kroz naše prodajne distribucije DIPO i RUTAR nudimo vam najvišu kvalitetu, odličan servis i vrhunske kupovne uvjete na 15 lokacija u Austriji, Sloveniji i Italiji.

DIPO

Dipo je najjeftiniji i najudobniji način za praktično opremanje Vašeg doma i to s ukusom. DIPO je preko lokacija u svakom većem slovenskom gradu brzo i jednostavno pristupačan. Savršeno planiranje te odlična dostava i montaža podrazumijevaju se u našim „Full-Servis-kućama“.

RUTAR

Rutar posjeduje salone sa stambenom opremom na šest lokacija u Austriji i Sloveniji. Na otprilike 25.000 m2 izložbenih površina RUTAR Vam nudi sve što trebate za opremanje Vaših stambenih prostora. Naš sortiment se proteže od proizvoda s cijenama ulaznog razreda do visokokvalitetnih robnih marki. Stručnjaci s iskustvom za opremanje nude Vam savjete i pomoć od prikupljanja ideja, planiranja Vašeg novog namještaja pa sve do stručne montaže u Vašem domu.

Kronika

2018 Otvorjenje trgovine Dipo u Novi Gorici

2017 Otvorenje trgovine Dipo u San Fioru

Otvorenje trgovine Dipo u Zoppoli

2016 Otvorenje trgovine Dipo u Tavagnaccu

2015 Proširenje u Italiju

2012 Otvorenje trgovine Dipo u Kopru

2011 Otvorenje trgovine Dipo u Dravogradu

2010 Otvorenje trgovine Dipo u Murskoj Soboti

2009 Katastrofalan požar u trgovini s namještajem u Dobrli vasi

2008 Otvorenje Rutara u Celovcu

Otvorenje trgovine Dipo u Celju

2005 Proširenje Rutara u Ljubljani

Otvorenje trgovine Dipo u Ljubljani

Proširenje centralnog skladišta u Ljubljani

2003 Otvorenje Rutara u Mariboru

Početak rada distribucije Dipo

Otvorenje trgovine Dipo u Mariboru i Kranju

2001 Pristupanje udruzi dobavljača Union

Otvorenje Rutara u Ljubljani

1998 Razvojna strategija ekspanzije Rutara u Sloveniju

1991 Preuzimanje tvrtke „Schöffmann“ u Šentvidu

1987 Preuzimanje poduzeća „AVE Möbel“ u Beljaku

1985 Izgradnja središnjeg skladišta u Dobrli vasi

Proširenje Rutara u Dobrli vasi

1961 Osnivanje Rutara u Dobrli vasi

UDRUGA DOBAVLJAČA

Dipo je od 2001. godine partner jedne od najvećih udruga dobavljača namještaja na svijetu. 230 partnera u našoj udruzi ostvaruje, zajedno s više od 600 trgovina s namještajem, preko šest milijardi eura na godinu.

Preko zajedničke nabave velikih količina unutar te udruge dobavljača dostižemo značajnu cjenovnu prednost koju s velikom radošću dijelimo dalje našim strankama. Osim toga koristimo i sinergije u proizvodnom menadžmentu i promidžbi te se ujedno oslanjamo na stalnu razmjenu iskustava.

Za naše stranke to znači: veću kvalitetu za manje novca.

Dipo College

Dipo nudi svim novim i postojećim suradnicima stručno obrazovanje i daljnje osposobljavanje. Osim strukovno specifičnih i poslovno ekonomskih tema, na raspolaganju su i treninzi za oblikovanje osobnosti na kojima suradnici Dipa mogu i individualno razvijati osobnost. Dipo College je izgrađen na cjelovitom konceptu učenja, pri čemu je zajamčeno praćenje od strane trenera i mentora.
Dodatno se redovito izvode i školovanja o pojedinim proizvodima kako bi naše prodajne savjetnice i savjetnici posjedovali informacije o najnovijim proizvodima i trendovima.

Pripravnici u Dipu

U tvrtki omogućujemo izvedbu pripravništva za savjetnike za opremanje, trgovce u maloprodaji, skladišno-logističke radnike, komercijaliste, kako i pripravničkih mjesta u ugostiteljstvu. Svi pripravnici u Dipu podvrgnuti su trening programu koji je usmjeren na pridobivanje iskustava i prakse i koji je razvijen posebno za potrebe mladih. Dipo tzv. pripravnički College nudi s jedne strane treninge iz sasvim stručnih područja, s druge strane pak „Soft Skills“ program u kojem se preko iskustava obrađuju teme s područja komunikacije, timskog rada, aktivnog usmjeravanja prema strankama i prodaji, konfliktnog menedžmenta, stres menadžmenta i žalbenog menadžmenta. Stalo nam je do kvalitetnog  pripravničkog osposobljavanja kako bi se naši pripravnici mogli razviti u odgovorne i samouvjerene suradnike.

Karijera u Dipu

Dipo dodatno omogućuje ostvarivanje različitih karijera preko internih trening programa za one s „višim potencijalom“, pripravnike i voditelje. U programu razvoja voditelja izvode se zajednički treninzi i Coaching s područja vođenja, međusobne komunikacije, konfliktnog menedžmenta i razvijanja timova te se obrađuju razna zadana područja preko „Training on the Job“ mjera. Time jamčimo da se suradnici/e na najbolji mogući način svestrano pripreme za buduće odgovornosti u svojim područjima. U Dipu smo proslavili već puno karijera, kao na primjer od prodavača kuhinja do voditelja cijele distribucije ili od projektnog suradnika do područnog voditelja. Sve to i još mnogo više moguće je u Dipu!